AVA-Star oogmeting

Maak een afspraak
25X nauwkeuriger kijken
Een doorbraak in de optiek! Met onze AVA star oogmeting meten wij uw ogen met een precisie van 0,01 dioptrie in plaats van de standaard 0,25 dioptrie.

Dit is 25X nauwkeuriger dan bij de standaard oogmeting!

Wij meten uw ogen nu met een revolutionaire nieuwe techniek met vloeistof in plaats van met glazen. Hierdoor kunnen wij uw sterkte afwijking nu in honderdsten nauwkeurig meten en dit brilrecept in onze premium brillenglazen verwerken.

Wat u krijgt:
;

AVA-star oogmeting tot 0,01 dioptrie nauwkeurig.

;

Een revolutionaire meetervaring.

;

De sterkte verwerkt in onze premium brillenglazen voor een ultieme kijkervaring.

Geef uw ogen de nauwkeurigheid die ze verdienen.

Maak nu een afspraak voor de AVA-star oogmeting in één van onze Villa’s.
Meer over onze AVA-star oogmeting

Revolutionair: zo haalt u nóg meer uit uw ogen
Heeft u ooit van een brilrecept gehoord? Het gaat hier niet om een culinair hoogstandje dat wordt beschreven in veel te kleine lettertjes. Een brilrecept, ook wel brilvoorschrift genoemd, is een persoonsgebonden analyse na een nauwkeurig oogonderzoek. Zo kunnen wij bepalen welke brillenglazen uw zicht het best corrigeren. Tegenwoordig is met bijna militaire precisie bijna alles mogelijk, dankzij het premium glazenmerk Essilor, dat in vijf jaar tijd meer dan 100.000 (!) zichtwaardes in kaart heeft gebracht.

Hogere precisie
Refractioneren, ofwel oogmeetkunde, is hogere wiskunde. Meten is weten in deze wetenschap die nooit stilstaat.

Ons gezichtsvermogen en brillenglazen-op-sterkte worden gemeten in dioptrieën, dat is een eenheid van sterkte. Al decennia lang worden ogen gemeten tot op een kwart nauwkeurig. Als u al eens uw ogen heeft laten meten heeft u op uw brilvoorschrift vast wel eens het volgende gezien: 0.25 dpt, 0.50 dpt, 0.75 dpt of gewoon 0.00 dpt.

Deze waarden zijn u waarschijnlijk niet direct veelzeggend en dat begrijpen wij als geen ander. Het is ons vak en het is aan ons om tot uw hoogste zichtkwaliteit te komen.

De genoemde getallen zijn de huidige correctienormen, maar deze beperken de precisie die brillenglazen op sterkte kunnen geven. Uw ogen kunnen namelijk een veel hogere precisie waarnemen. Vergelijk het met het kopen van een broek of jurk in uw confectiemaat, die redelijk goed past. Tussen redelijk goed en perfect maatwerk zit een wezenlijk verschil nietwaar?

Niet veel duurder

Heeft u altijd voor de beste kwaliteit brillenglazen gekozen? Dan scheelt het maar 15 euro per glas. De keuze is aan u.

Scherpere brillenglazen
Maar nu is er een doorbraak in de ogenwereld. En daar is Essilor, wereldwijd marktleider van brillenglazen, verantwoordelijk voor. Het bedrijf deed vijf jaar wetenschappelijk onderzoek en analyseerde meer dan 100.000 zichtparameters.

Het resultaat is niet minder dan een revolutionaire doorbraak in hoog-precisiezicht. Ze noemen het Advanced Vision Accuracy, maar wij mogen AVA zeggen. Dankzij deze nieuwe, buitengewoon nauwkeurige methode om uw ogen te meten, kunnen wij bij Villa Optica in Apeldoorn en Duiven uw ogen nu meten tot op de honderdste dioptrie nauwkeurig!

Wat uw brilrecept ook is, uw nieuwe brillenglazen worden gemaakt tot op 0,01 dioptrie. Er is geen sprake meer van ‘even naar boven afronden’. Een eerder betrouwbaar onderzoek heeft aangetoond dat 95% van de mensen een gevoeliger gezichtsvermogen heeft dan de huidige correctiestappen van 0,25 dioptrie corrigeert.

Tel uit uw winst: wij kunnen een zeer nauwkeurig en aanzienlijk preciezer oogonderzoek uitvoeren volgens het AVA-protocol en zo kunnen wij scherpere en comfortabelere brillenglazen leveren.

Niet overal verkrijgbaar
Om de brillenglazen met AVA-technologie in uw brilmontuur te kunnen zetten hebben wij speciale oogmeetapparatuur aangeschaft. Wij meten al onze klanten met het nieuwe AVA-systeem. Met één druk op de knop laten we na het onderzoek het verschil zien tussen ‘standaard’ en AVA-oogmeting. Daarna mag u kiezen. Maar de uitslag kunnen we wel raden. Het zal u niet verbazen dat deze nauwkeurige manier van oogmeting ook speciale brillenglazen vereist die aansluiten op de geavanceerde techniek. Alleen het multifocale Varilux en het enkelvoudige Eyezen glas zijn compatibel met deze nieuwe techniek.

Niet veel duurder
Heeft u altijd voor de beste kwaliteit brillenglazen gekozen? Dan scheelt het maar 15 euro per glas. De keuze is aan u.

Toch liever een bril met standaard brillenglazen? Ook dan bent u bij ons nog altijd aan het goede adres.