Brilmode

Bij Villa Optica vindt u altijd een bril die bij u past. Een montuur waar u zich fijn bij voelt, met glazen die u optimaal laten zien.
Maak een afspraak

Modetrends

Ieder jaar gaan wij op zoek naar de nieuwste trends op gebied van bril en mode. We laten ons elk jaar inspireren op de optiekbeurzen in Parijs, München en Milaan. Op deze beurzen kopen we brillen in, die we niet in Nederland kunnen inkopen. Ook krijgen we hier de mogelijkheid om collectors items in te kopen, zodat onze klanten eigenaar kunnen worden van een exclusieve bril. Een aantal merken geeft ons ook het privilege dat wij als eerste de nieuwste collecties in onze Villa’s hebben.

Door het jaar heen maken wij afspraken met Nederlandse vertegenwoordigers van brilmerken. Zij komen naar onze Villa’s en nemen hun hele collectie mee in grote koffers. Soms is het voor de klant mogelijk om bij uw favoriete merk mee te kijken in deze snoepwinkel.

In het najaar organiseren wij zelf de brillenparades. Elke zaterdag hebben wij dan de koffer van een ander merk in huis. Heeft u interesse in een bepaald merk? Houd onze website, Facebook pagina, of Instagram in de gaten!

Zonnebrillen

Villa Optica heeft veel keuze in zonnebrillen die uw ogen optimaal beschermen én een prachtig modeaccessoire zijn. Zonnebrillen worden vaak vooral als mode-accessoire gezien, waarmee je fijner kunt kijken in het felle licht van de zon. Maar een goede zonnebril is ook noodzakelijk om uw ogen te beschermen.
Want zon is niet alleen schadelijk voor uw huid, maar ook voor uw ogen. Teveel schadelijke UV straling kan staar of pijnlijke aandoeningen als ‘sneeuwblindheid’ of een ‘lasoog’ veroorzaken , of zelfs maculadegeneratie waarbij een deel van je gezichtsveld verdwijnt. Een goede kwaliteit zonnebril is daarom belangrijk voor zowel volwassenen als kinderen.

Kinderbrillen

“Leuk! Ik mag een bril!”

Waar kinderen vroeger werden gepest met een bril, is het nu juist stoer om er een te dragen.

Wij zorgen graag goed voor de ogen van uw kind. De oogmeting wordt verricht door een orthoptist, waarna een opticien met jullie een geschikte bril gaat uitzoeken. Een kinderbril moet namelijk aan veel eisen voldoen. Wij kijken naar de bouw van het gezicht en zullen de juiste bril adviseren. Ook moet uw kind zich happy voelen met de bril. De juiste vorm en in de lievelingskleur zijn belangrijke items. En de bril moet natuurlijk tegen een stootje kunnen.

We hebben leuke modemerken zoals Vingino, Etnia Barcelona, Red Optical, Dutz Eyewear, Mexx en Ray-Ban en nog veel meer. 

In onze Villa in Apeldoorn, hebben wij een complete verdieping ingericht met de nieuwste kindermonturen. Uiteraard kunnen deze monturen ook aan onze Villa in Duiven geleverd worden. 

Sportbrillen

Bij het sporten is goed zien meestal heel belangrijk, maar iedere sport stelt andere eisen aan de bril en de glazen. Een watersporter zal vooral behoefte hebben aan het filteren van de hinderlijke schitteringen in het water. Bij wielrennen speelt de aerodynamica een belangrijke rol en bij bijvoorbeeld hockey is het belangrijk dat de bril van ‘slagvast’ materiaal is gemaakt. Bij skibrillen is een hoge bescherming tegen de intense weerkaatsing van zon in de sneeuw belangrijk. Maar ook een goed contrast, waardoor u ook bij slechter weer, goed diepte kunt zien.

Het vinden van de juiste sportbril is daarom maatwerk. Wij gaan graag samen met u op zoek naar de meest geschikte bril en glazen voor uw sport. Uiteraard zijn de glazen voor alle brillen (ook skibrillen) door ons op sterkte te maken.

Villa Optica verkoopt onder andere sportbrillen van Adidas, Oakley en RedBull. 

 

Onze merken