Harde-, zachte- of nachtlenzen?

Op het gebied van contactlenzen is het aanbod bij Villa Optica enorm, omdat de ideale lens voor ieder oog en ieder mens anders is.
Maak een afspraak

Contactlenzen

Ziet u zichzelf liever zonder een bril? Is een bril niet praktisch in uw beroep of met uw sport? Wilt u de sterkte achteruitgang van de ogen van uw kinderen remmen? Of bent u benieuwd of contactlenzen iets voor u is? Laat u zich dan door onze specialisten voorlichten over de mogelijkheden!

Want de mogelijkheden zijn enorm.  Er zijn harde zuurstof doorlatende lenzen, zachte lenzen, lenzen die ook cilinderafwijkingen kunnen corrigeren, daglenzen, maandlenzen en 2-weekse lenzen. Al deze lenzen kunnen geleverd worden in veel verschillende materialen om zo het comfort te verhogen.

Onze optometristen meten ook specialistische lenzen aan voor bepaalde oogaandoeningen, die het zicht in sommige gevallen kunnen verbeteren of de ogen kunnen beschermen.

Multifocale lenzen

Bent u toe aan een leesbril en vindt u het lastig om deze steeds op en af te moeten zetten? Dan zijn multifocale lenzen wellicht iets voor u. Ook voor mensen die al gewend zijn om lenzen te dragen voor veraf, en nu toe zijn aan een leesbril, kunnen deze lenzen een oplossing bieden.

Het voordeel van multifocale lenzen ten opzichte van een multifocale bril is dat u geen last heeft van hinderlijke schommelingen en het focussen gemakkelijker gaat. Het scherpe zicht en contrast zijn meestal ietsje minder dan met een bril.

Onze contactlens specialisten en optometristen zijn gespecialiseerd in het aanmeten van multifocale lenzen. Ook is het mogelijk om een contactlens helemaal op maat voor uw oog aan te meten. In deze gevallen kan er rekening gehouden worden met de bolling en grootte van uw oog, uw sterkte, cilindersterkte én leesadditie. Maatwerk dus!

Wij kunnen verschillende soorten contactlenzen met u passen, zodat u naar huis gaat met het beste zicht.

Nachtlenzen

Nachtlenzen zijn lenzen die ’s nachts hun werk doen. Ze corrigeren uw ogen terwijl u slaapt. Bij het wakker worden, kunt u uw lenzen uitdoen. Overdag is het zicht perfect terwijl u geen lenzen in heeft. Dat is ideaal voor wie bijvoorbeeld veel aan sport doet, last van hooikoorts heeft, of in een ruimte werkt met airco.

De nachtlenzen kunnen alleen een min-sterkte corrigeren. In sommige gevallen ook de cilindersterkte en leessterkte. En bij kinderen heeft het een bijkomend voordeel dat het de sterkte achteruitgang afremt. 

Vanaf het moment dat deze nachtlenzen veilig aangepast konden worden, in het jaar 2000, passen wij deze lenzen al aan bij volwassenen en kinderen.

Interesse?
Onze optometristen bespreken graag de mogelijkheden met u.

Voor meer informatie over “Myopie Management” klik hier. 

Kids

Lenzen kunnen voor kinderen een uitkomst zijn. Met name tijdens sporten en zwemmen hebben lenzen voordelen ten opzichte van een bril. Ook zijn er speciale lenzen die de sterkte achteruitgang bij kinderen kunnen afremmen. Dit zorgt voor behoud van gezondheid van de ogen op latere leeftijd. Onze optometristen zijn bekwaam in omgang met kinderen en het aanmeten van lenzen bij kinderen.

Welke leeftijd?
Ouders vragen ons vaak vanaf welke leeftijd kinderen aan lenzen kunnen beginnen. Het is voor ons belangrijk dat uw kind zelfstandig lenzen in kan zetten, uit kan halen en verantwoordelijkheid kan dragen voor de verzorging. Dat is een beoordeling die u zelf het beste kunt maken.

Welke lenzen?
Het is belangrijk om de juiste lenzen te kiezen. Wilt uw kind de lenzen afwisselen met een bril of juist de bril helemaal niet meer dragen? Welke sporten worden beoefend en hoe intensief? Allemaal belangrijke vragen die te maken hebben met welke lenzen het beste zijn. Daarnaast spelen de ontwikkeling van de sterkte, de vorm van het hoornvlies en de samenstelling van de traanlaag een grote rol in de lenskeuze.

Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat het mogelijk is om met lenzen de achteruitgang van de ogen te remmen. Dit wordt “Myopie Management” genoemd. Dat betekent niet dat de ogen een lagere sterkte krijgen, maar wel dat de toename van de sterkte verminderd kan worden. Het zo laag mogelijk houden van de sterkte heeft vele voordelen. Hoe hoger de min-sterkte, hoe groter de kans op serieuze gezondheidsproblemen in het oog op latere leeftijd. Dit is mogelijk met nachtlenzen, een speciale maandlens en de MiSight daglenzen.

Voor meer informatie over “Myopie Management” klik hier. 

Afspraak
U kunt altijd een vrijblijvende afspraak maken om te kijken of lenzen voor uw kind een uitkomst zijn. Als uw kind lenzen bij ons gaat dragen, zullen wij extra veel aandacht besteden aan de instructie zodat we zeker weten dat uw kind vol zelfvertrouwen met de lenzen om zal gaan.

Specialties

Meekleurende contactlenzen

Meekleurende contactlenzen, ideale lenzen voor alle buitensporten en digitale scherm gebruik!

De meekleurende contactlenzen zijn voorzien van een intelligente lichttechniek en geven maximale uv bescherming. Men dient deze lenzen om de 2 weken te vervangen voor een nieuw paar. De kleur van de lenzen wordt donkerder of lichter door de hoeveelheid hev-licht en uv-licht die op deze meekleurende contactlenzen invalt, of u zich nu binnen of buiten bevindt. Ze kunnen in minder dan een minuut donker worden en hebben ongeveer 90 seconden nodig om weer volledig licht te worden.

  • Voordelen van meekleurende lenzen:
    Minder last hebben van fel licht of overbelichting gedurende de gehele dag buiten en binnen.
  • De lenzen bieden maximale bescherming tegen uv-licht en blauw licht (smartphones, tablets etc.)
  • Deze lenzen hebben een zeer hoog draagcomfort en zijn hoog zuurstofdoorlatend.
  • Men ervaart minder klachten zoals hoofdpijn en vermoeide ogen dankzij de automatische tint regeling.
  • ’s Avonds in het donker heeft men minder last van hinderlijke schitteringen en halo’s rondom lichtbronnen.