Droge ogen/tranende ogen

Veel mensen hebben last van droge ogen, het is zelfs de meest voorkomende oogaandoening. Droge ogen kunnen u een groot deel van de dag hinderen. Extreem droge ogen kunnen zorgen voor beschadigingen van het netvlies en een grotere kans op infecties.
 Villa Optica heeft alle kennis en apparatuur in huis voor grondig onderzoek en gespecialiseerde behandeling van droge ogen.

Herkent u dit?

Heeft u het gevoel dat er iets in uw oog zit, terwijl dat niet zo is? Heeft u branderige of extreem vermoeide ogen? Bent u gevoelig voor licht? Ziet u wazig? Kleven uw ogen vast als u knippert? Dit zijn allemaal klachten die kunnen wijzen op droge ogen. U kunt zelfs last hebben van ‘droge ogen’ terwijl u overmatig ‘traant’!

Herkent u deze klachten? Dan kunt u bij Villa Optrica een speciaal Droge ogenonderzoek laten doen. Een van onze optometristen zal bij dit onderzoek uw oogleden, traanpunten, het hoornvlies en de samenstelling van het traanvocht onderzoeken en uw algehele conditie en allergieën in kaart brengen. Daarna stellen we samen met u een behandelplan op. Afhankelijk van de oorzaak zijn er verschillende oplossingen mogelijk. Dat kan de keuze voor een ander type lens zijn, maar ook bijvoorbeeld het gebruik van ‘kunsttranen’, behandeling van de talgklieren in de oogranden of het (tijdelijk) plaatsen van een plug van siliconen in de traanpunten.

Het Droge ogen onderzoek duurt ruim een half uur en kost 40 euro.