Unifocaal, multifocaal of iets er tussen in?

Corrigeer uw zicht met brillenglazen die het beste bij u passen. We leveren alle soorten glazen, die we zelf in het montuur slijpen.
Maak een afspraak

Brillenglazen

We zijn premium dealer van glas fabrikant Essilor uit Zevenaar. Lekker locaal dus! Essilor levert het merk Varilux. Zij vonden het eerste multifocale brillenglas uit in 1959 en noemde dit glas Varilux, vandaar dat deze naam zo bekend is. Ook leveren we glazen van fabrikanten als Hoya en Zeiss. Al deze glasmerken lopen voorop als het om nieuwe ontwikkelingen gaat. Dit past bij ons.

De keuze voor het juiste brillenglas bestaat uit drie stappen. Onze opticiens en optometristen zullen eerst een uitgebreid oogonderzoek bij u verrichten om te weten te komen wat uw ogen nodig hebben. Ze bepalen de sterkte die uw ogen nodig hebben. Gebaseerd hierop en uw leefstijl adviseren wij u de best passende oplossing; enkelvoudige- ( unifocaal), multifocale brillenglazen of beeldscherm glazen.

De tweede stap gaat verder dan alleen correctie. We zullen alle mogelijkheden bespreken en adviseren die het best voor de gezondheid van uw ogen zullen zijn. Bescherm uw ogen tegen schadelijk UV- en blauw licht. We zullen verschillende opties met u doornemen. Zonneglazen, gepolariseerde glazen, meekleurende glazen (transitions). Het Eye Protect System beschermd uw ogen de hele dag, zowel binnen als buiten, tegen schadelijk blauwviolet en ultraviolet licht.

In de derde en laatste stap kiest u voor optimalisatie van uw brillenglazen. Kies voor een coating tegen reflecties, krassen en vlekken voor een optimaal en helder zicht. Deze stappen kunnen we u in de winkel visueel laten zien. We hebben allemaal schermen in onze verkoop tafels en zo kunnen we u precies laten zien, wat welke optie inhoudt. Maak snel een afspraak en laat u voorlichten, we helpen u zeer graag de juiste keuze maken.

Unifocale brillenglazen

Voor unifocale brillenglazen, ook wel enkelvoudige glazen genoemd, zijn er veel opties. Van een standaard glas met een basis ontspiegeling, tot een maatwerkglas met UV bescherming en de allerbeste ontspiegeling. Graag adviseren we u de glazen die het best bij uw kijkbehoeften passen. Onze ogen hebben brillenglazen nodig die onze huidige levensstijl meer dan ooit ondersteunen. Langdurige en dagelijkse schermtijd is zwaar voor uw ogen en kan digitale oogvermoeidheid veroorzaken.

Met Eyezen brillenglazen op sterkte heeft u scherper zicht dan met standaard enkelvoudige brillenglazen en helpt de vermoeidheid van de ogen te verminderen. De enkelvoudige Eyezen brillenglazen zijn voorzien van een visuele boost in het onderste gedeelte van het glas, wat zorgt voor een scherp beeld. Kijkt u door het onderste deel van een Eyezen brillenglas, dan zijn afbeeldingen en woorden duidelijk, waardoor u minder voorover hoeft te buigen. Eyezen is voor iedereen – voor uw dagelijkse bril. Scherp zicht op alle kijkafstanden zonder enige inspanning en met het meeste contrast.

Perfect als eerste bril, als bril voor kinderen, of als alledaagse bril. Moderne technieken maken het mogelijk de brillenglazen dunner en lichter uit te voeren, waardoor ze prettiger dragen en er nauwelijks sprake is van oogvergroting of verkleining. Wij adviseren u graag!

Multifocale brillenglazen

VARILUX

Villa Optica loopt graag voorop bij de nieuwste ontwikkelingen.

Heeft u zowel een bril nodig voor dichtbij als voor ver weg? Dan kan één bril met multifocale glazen een goede oplossing voor u zijn. Lange tijd hadden deze brillenglazen niet zo’n goede naam omdat ze toch vooral een compromis waren. Het omschakelen tussen ver weg kijken en dichtbij kijken was vaak niet zo comfortabel, met hinderlijke schommelingen.

Multifocale glazen hebben de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt waardoor gewenning veel makkelijker is geworden. De hinderlijke schommelingen zijn door de digitale slijptechnieken verleden tijd.

Zo hebben wij bijvoorbeeld de Varilux X-serie. Met Varilux X-series hoeft u niet langer te zoeken naar het juiste doorkijkpunt in uw brillenglas. Onnodige hoofdbewegingen zijn verleden tijd en u ervaart een natuurlijk zicht voor al uw dagelijkse bezigheden binnen handbereik en daarbuiten.Varilux X-series wordt altijd gepersonaliseerd en houdt rekening met de fysiologische vorm van uw oog, het montuur en uw kijkgedrag. Bent u bijvoorbeeld meer een eye-mover of head-mover en op welke afstand houdt u uw boek. Ook bepalen we onder andere uw dominante oog. Door al deze extra 3D geavanceerde metingen kunnen we uw glazen nog verder op maat maken, zodat uw ogen sneller zullen reageren op de overgang van ‘ver’ naar ‘dichtbij’ en andersom. Hiermee wordt het “natuurlijke” kijk effect benaderd, en heeft u geen last meer van schommelingen en beperkingen zoals vaak wordt ervaren bij de oudere generatie multifocale glazen.

De algemene regel: hoe meer het ontwerp van een multifocaal brillenglas rekening houdt met de persoonlijke parameters van de drager, des te comfortabeler en meer ontspannen het zicht – en des te korter het wennen. We zijn zo overtuigd van deze glazen dat we een Varilux garantie hebben mocht u uiteindelijk toch niet tevereden zijn over de Varilux glazen. Vraag in de winkel naar de voorwaarden.

Een aantal van onze opticiens hebben de Varilux masterclass gevolgd en zijn onze Varilux experts!

Beeldschermglazen

VARILUX DIGITIME

Werkt u veel met de computer, tablet en/of smartphone?

Dan doet u een groot beroep op uw ogen. Als u een correctie nodig heeft op de afstand tot het beeldscherm of mobiel is het belangrijk dat deze correctie daar in het brillenglas zit, recht voor uw ogen, zonder dat u uw nek of hoofdhouding moet aanpassen. Daarnaast kunnen beeldschermen schadelijk blauwviolet licht uitstralen. Als deze items niet juist zijn afgestemd bij uw werkomstandigheden kan dit leiden tot overbelaste ogen, droge ogen, nekklachten, vermoeidheid en slapeloosheid.

Villa Optica biedt speciale beeldschermglazen die geoptimaliseerd zijn voor de afstand tot uw beeldscherm en uw werkomstandigheden. Dit resulteert in een rustig beeld en een comfortabele houding bij gebruik. Deze glazen hebben een transparante coating die het blauwe licht neutraliseert. Bijkomend voordeel is dat met deze glazen de lichtschittering minder is  en het contrast groter. Kijken wordt zo comfortabeler, kleuren krijgen een natuurlijk karakter en de ogen blijven in betere conditie.

Reactie van een klant: “Had ik maar jaren eerder het bestaan van deze glazen afgeweten, ik ervaar nu zoveel meer rust aan mijn ogen!” Dank jullie wel voor dit advies.“

Zonneglazen

UV-licht is overal aanwezig. Ook als het bewolkt is. Met onze zonneglazen beschermt u uw ogen tegen schadelijk UV-licht. Wij hebben een uitgebreid assortiment, met een uitgebreid pallet aan natuurlijke kleuren. Ook kunt u kiezen voor een gepolariseerd brillenglas en/of een spiegelcoating. Zo creëert u een zomerse look. Alle zonneglazen zijn zowel unifocaal als multifocaal verkrijgbaar.

Gepolariseerde brillenglazen gaan hinderlijke schitteringen tegen, die van een horizontaal vlak af komen zoals van het wegdek en het water oppervlak. Het verbetert de kleurwaarneming, verhoogt het contrast en beschermt uw ogen tegen schadelijke UV-stralen. Perfect tijdens autorijden en sporten.

We laten u graag alle mogelijkheden zien in ons speciaal hiervoor ontworpen digitale programma in onze verkooptafels!

Specialties:

Varilux Road pilot: Multifocale brillenglazen speciaal ontworpen voor automobilisten. Ervaar meer kijkcomfort en veiligheid in de auto, door een breed gezichtsveld en minder schitteringen.

Meekleurende glazen: Transitions

Heeft u veel last van licht? Of vindt u het lastig om te wisselen van bril en zonnebril? Dan is een meekleurend glas misschien iets voor u. Met de Transitions Light Intelligent-technologie, passen uw glazen zich automatisch aan de lichtomstandigheden aan. Gaat u naar buiten, dan veranderen de brillenglazen van transparant naar donker. En als u weer naar binnen gaat, weer terug naar transparant. Daarnaast beschermt deze technologie uw ogen tegen UV-stralen en schadelijk blauw licht, binnen en buiten. Stijlvolle meekleurende brillenglazen. Transitions style colour glazen passen zich aan het licht aan en verminderen schittering. Verkrijgbaar in vier kleuren; grijs, bruin, groen en paars. 

Kids

De veilige oplossing voor kinderogen.

Een brillenglas dat speciaal voor kinderen ontworpen is, dat scherp zicht biedt, tegen een stootje kan, UV-bescherming biedt en een hoog draagcomfort heeft.

De ogen spelen voor kinderen een essentiële rol bij hun ontwikkeling van taal en motoriek. Een probleem met het zicht van uw kind kan een negatief effect hebben op haar/zijn leervermogen en kan leiden tot uiteenlopende sociale- en ontwikkelingsproblemen. Daarom is het cruciaal om al op jonge leeftijd oogproblemen te herkennen en vast te stellen.

Het ideale brillenglas; het brillenglas voor kinderen is vrijwel onbreekbaar, is extra dun en licht, om maximaal draagcomfort te bieden. Het is tevens eenvoudig te reinigen en extreem krasbestendig in combinatie met de EPS coating waarborgt het de veiligheid van kinderen doordat schadelijke UV-en blauw licht worden tegengehouden, terwijl esthetisch helder zicht wordt behouden.

Vergoedingen

In een aantal gevallen vergoedt uw zorgverzekeraar een deel van de kosten van een bril of contactlenzen. Hoeveel u vergoed krijgt, hangt onder andere af van uw aanvullende verzekering. Voordeel is dat Villa Optica is aangesloten bij het Collectief van Zelfstandige Opticiens. Dit collectief heeft met verschillende zorgverzekeraars regelingen getroffen over vergoeding van brillen of contactlenzen. Dankzij deze samenwerking krijgt u in sommige gevallen een extra vergoeding van Villa Optica.

U hoeft zelf niet te declareren bij uw zorgverzekeraar, dat doet Villa Optica voor u. Als u aangeeft waar u verzekerd bent kan Villa Optica de vergoeding meteen verrekenen met de factuur. Op de website van www.cvzo.nl vindt u een overzicht van alle vergoedingen van alle verzekeraars.

GA NAAR ONZE MERKENPAGINA