Nachtlenzen

Nachtlenzen & nieuw; Multifocale nachtlenzen

Nachtlenzen zijn lenzen die u tijdens uw slaap draagt, zodat u overdag zonder lenzen of bril scherp kunt zien.
Er zijn twee soorten nachtlenzen: de ‘gewone’ nachtlens en de multifocale nachtlens. De gewone nachtlens zorgt voor een vertecorrectie. De multifocale nachtlens zorgt naast een vertecorrectie ook voor een ondersteuning voor het lezen. Ideaal voor lensdragers die niet alleen in de verte scherp willen zien, maar ook zonder bril willen lezen.

Voor wie en welke sterkte?

Nachtlenzen zijn er alleen voor mensen die ‘bijziend’ zijn (dat wil zeggen: ‘min’-ogen hebben) en een sterkte hebben tot -4.00. Dat is een grote groep mensen. Denk bijvoorbeeld aan lensdragers van middelbare leeftijd die bijziend zijn en de leesbril nog even willen uitstellen. Maar denk ook aan kinderen die bijziend zijn.

Belangrijk voordeel!

Nieuw onderzoek wijst uit dat nachtlenzen bij jonge kinderen een remmende werking van 30-50% hebben op de toename van de sterkte.

Hoe werkt het?

In grote lijnen hebben de gewone nachtlens en de multifocale nachtlens dezelfde werking. De nachtlens is een vormstabiele lens (‘harde lens’) die voor het slapen wordt ingezet. De lens voelt tijdens het dragen hetzelfde als een gewone vormstabiele lens. ’s Nachts masseert de lens het hoornvlies waardoor de vorm van het oog iets platter wordt en de sterkte daardoor afneemt.

Als de lenzen de volgende ochtend worden uitgedaan, heeft het hoornvlies de gewenste vorm en is de min-sterkte gecorrigeerd. U kunt scherp zien zonder lenzen of bril! Het oog behoudt 10 tot 12 uur deze vorm. Daarna gaat de sterke van het oog langzaam weer terug naar de oorspronkelijke waarde.

Controles en juist gebruik

De nachtlens is een prachtig en veilig product, mits deze correct wordt gebruikt. Uiteraard bekijken wij eerst of uw oog geschikt is voor nachtlenzen. Als uw oog daarvoor geschikt is en u kiest voor nachtlenzen, dan bouwen wij het gebruik eerst langzaam op tot 8-9 uur draagtijd overdag. Als na controle blijkt dat dit goed gaat, dan kunt u de lenzen ’s nachts gaan dragen – en kunt u overdag zonder lenzen of bril scherp zien.

Prijs

Het eerste jaar kosten de lenzen 500 euro. Dit is inclusief lens service card, het aanmeten en alle frequente controles. De jaren daarna kost het 336 euro per jaar. De vloeistof komt er nog bij afhankelijk welke er gebruikt wordt. Maandelijkse betaling is bespreekbaar. De multifocale lenzen kosten 100 euro meer.

Afspraak

Als u een afspraak wilt maken om vrijblijvend te kijken of nachtlenzen voor u geschikt zijn, kunt u met ons contact opnemen.