Uitgebreid onderzoek

Uitgebreid optometrisch oogonderzoek
 Met een uitgebreid optometrisch onderzoek kunnen we de afwijkingen of verdachte plekjes die we constateren in het basis optometrisch onderzoek verder uitzoeken.
 Heeft u bijvoorbeeld last van flitsen, vlekjes in uw beeld of last van uitval in uw gezichtsveld?
 Of ziet u dubbel, heeft u last van hoofdpijn, droge ogen, rode geïrriteerde ogen of concentratie problemen?
 Dat kan dit veel verschillende oorzaken hebben van een normale veroudering van het oog en de oogspieren tot en met een netvliesloslating, een eenvoudige oogontsteking tot een symptoom van suikerziekte of het loslaten van het glasvocht. Met dit onderzoek kunnen we vaststellen wat er aan de hand is.

Bij dit onderzoek kijken we onder meer naar de samenwerking en stand van uw ogen, de kromming van uw hoornvlies, oogdruk, reactie van uw pupillen, de kleur en vorm van uw oogzenuw en het netvlies, Ook kunnen we gebruik maken van druppels om uw pupillen te verwijden, die het zicht tijdelijk beperken.

Dit onderzoek duurt ongeveer een uur en kost 65 euro.

Onderzoek met OCT scan
 Villa Optica heeft sinds kort een geavanceerde OCT scan, die ook door oogartsen wordt gebruikt. Hiermee kunnen we nog specifieker kijken naar klachten die uit een ander onderzoek naar voren gekomen zijn. Zo kunnen we een dwarsdoorsnede maken van een deel van het oog zodat alle structuren in iedere laag van het oog zichtbaar worden. Ook kunnen we de oogzenuw, hoornvlies, de voorste oogkamer, de iris en de macula (gele vlek waarmee we details waarnemen) nauwkeurig in beeld brengen.

Met deze scan kunnen we ook een zogenoemde ‘fundusfoto’ maken, een foto van het netvlies. Ieder netvlies is uniek, maar door deze foto te maken, kun je kijken of het netvlies verandert, of een afwijking verergert. Als het netvlies stabiel is, bepaalt de optometrist wanneer het verstandig is een nieuwe foto te maken. Bij een afwijking die erger wordt, verwijst de optometrist door naar de oogarts. Deze fundusfoto wordt ook gebruikt bij de screening op bijvoorbeeld suikerziekte.

Het onderzoek met de OCT scan duurt ongeveer een uur en kost 65 euro.