Wat leuk dat je onze QR-code hebt gescand! Natuurlijk mag je blijven gamen en filmpjes kijken op je mobiel! Wél is ons advies om dit met mate te doen. Door een te lange schermtijd kan je last krijgen van bijziendheid.

Met een duur woord heet dat hoge myopie, en het lijkt een groot probleem te worden. Veel en intensief kijken naar beeldschermen wordt nu gezien als de belangrijkste oorzaak van myopie. Vandaar dat juist bij jullie leeftijd sterke bijziendheid zo enorm toeneemt. Meer tijd buiten doorbrengen verkleint het risico op de ontwikkeling van myopie. Lekker buitenspelen dus!

Vaak heb je zelf niet door dat je minder goed ziet, daarom is het bij twijfel aan te raden je te laten testen. Wanneer de myopie wordt verwaarloosd, kan je op latere leeftijd namelijk gemakkelijker last krijgen van andere oogproblemen. Maak gerust een afspraak voor een gratis oogcheck, zo kunnen we snel ontdekken of je myopie ontwikkelt. En mocht dat zo zijn, Villa Optica heeft Myopie Management waarmee we je verder kunnen helpen met het juiste advies.

Meer weten?

Wij begrijpen dat je misschien wat meer over ons wilt weten. Daarom hebben wij een handig overzichtje voor je gemaakt waar je door kunt klikken naar onze pagina’s over kinderogen. Wij wensen je veel leesplezier!

Myopie management
Wil je meer weten over myopie management? Klik dan hier!

Kinderbrillen
In onze Villa in Apeldoorn, hebben wij een complete verdieping ingericht met de nieuwste kindermonturen. Uiteraard kunnen deze monturen ook aan onze Villa in Duiven geleverd worden. Benieuwd naar de merken waaruit je kunt kiezen? Klik hier voor meer informatie!