Zonnebrillen en sportbrillen

Zonnebrillen

Villa Optica heeft veel keuze in zonnebrillen die uw ogen optimaal beschermen én een prachtig modeaccessoire zijn.

Zonnebrillen worden vaak vooral als mode-accessoire gezien, waarmee je fijner kunt kijken in het felle licht van de zon. Maar een goede zonnebril is ook noodzakelijk om uw ogen te beschermen.
Want zon is niet alleen schadelijk voor uw huid, maar ook voor uw ogen. Teveel schadelijke UV straling kan staar of pijnlijke aandoeningen als ‘sneeuwblindheid’ of een ‘lasoog’ veroorzaken , of zelfs maculadegeneratie waarbij een deel van je gezichtsveld verdwijnt.
Een goede kwaliteit zonnebril is daarom belangrijk voor zowel volwassenen als kinderen.

Sportbrillen

Bij het sporten is goed zien meestal heel belangrijk, maar iedere sport stelt andere eisen aan de bril en de glazen. Een watersporter zal vooral behoefte hebben aan het filteren van de hinderlijke schitteringen in het water. Bij wielrennen speelt de aerodynamica een belangrijke rol en bij bijvoorbeeld hockey is het belangrijk dat de bril van ‘slagvast’ materiaal is gemaakt. Bij skibrillen is een hoge bescherming tegen de intense weerkaatsing van zon in de sneeuw belangrijk. Maar ook een goed contrast, waardoor u ook bij slechter weer, goed diepte kunt zien.

Het vinden van de juiste sportbril is daarom maatwerk. Villa Optica verkoopt sportbrillen van onder andere de merken Oakley, Adidas, Tag Heuer, Nike.
Wij gaan graag samen met u op zoek naar de meest geschikte bril en glazen voor uw sport.
Uiteraard zijn de glazen voor alle brillen door ons op sterkte te maken.